top of page
Search
  • Writer's pictureYellow Coconut

TIEDOTE

Lentoyhtiö Japanissa on julkaissut malliston suomalaisen tekstiilisuunnittelijan Jenni Laurilan painokangaskuosilla


Malliston Lentsikka-nimisen kuosin on tehnyt suunnittelijakollektiivi Studio Hillan jäsen, tekstiilisuunnittelija Jenni Laurila. Kuosia on hyödynnetty kahdessa eri kokoisessa laukussa, vetoketjupussukassa ja suojuksesta nenäliinapakkaukselle. Tuotteet ovat saatavilla kahdessa eri värissä: punaisena ja siniharmaana. Mallisto on ostettavissa vain Japanissa.


Studio Hilla on suomalainen suunnittelijakollektiivi, jolla on vahvat yhteydet Japaniin. Heidän yhteistyökumppaninsa Japanissa on LDnext Inc (LUNE D’EAU), joka vastaa malliston tuotannosta. He ovat erikoistuneet pohjoismaisiin kodinsisustustuotteisiin ja heidän yhteistyönsä Studio Hillan kanssa on kestänyt jo yhdeksän vuotta. Muut jäsenet kollektiivi Studio Hillassa ovat suunnittelijat Tuula Wilén ja Irina Ylänne.


Jenni Laurila on freelancersuunnittelija, jolla on 10 vuoden kokemus kuosisuunnittelusta. Hän valaisee suunnitteluprosessia Lentsikka-kuosin taustalla. “Valitsin kuosin nimeksi Lentsikka, joka on lapsekas ilmaisu lentokoneelle. Minulla ja parhaalla ystävälläni Lauralla oli tapana piirustella vuorotellen samaan lehtiöön. Teimme tätä erityisesti kyllästyneinä teineinä matkustellessamme. Löysin kuosin lentokoneen myöhemmin tällaisesta muistikirjasta. Piirsimme hauskoja, lapsellisia mielikuvitusmaailmoita, jonne voisimme olla matkalla.”


Jenni Laurila on suunnitellut kuoseja suomalaisille designyrityksille, kuten Jokipiin Pellavalle, More Joylle, Eurokankaalle ja Tekstiilipalvelulle. Hänen tyylinsä on leikkisä, hauska ja värikäs. “Haluan, että ihmiset ilahtuvat nähdessäni kuosejani. Jokapäiväinen elämä tuntuu vähemmän tylsältä esimerkiksi söpöt sukat jalassa.” Hän valmistui muotoilijaksi Metropolia ammattikorkeakoulusta 2015.

Kommentare


bottom of page